Jednoduché kroky pre získanie vietnamských víz

Posted by & filed under News on Visa.

Jednoduché kroky pre získanie vietnamských víz

Jednoduché kroky pre získanie vietnamských víz

Vietnam je pozoruhodná krajina husto pokrytá zeleňou, ktorá vás očarí scénickými cestičkami, krásnymi morskými zálivmi a fascinujúcim pobrežím. To je dôvod, prečo túto krajinu každoročne navštevuje veľké množstvo turistov. Podľa turistických štatistík navštívilo Vietnam v roku 2010 približne 5,049,855 turistov.

V prípade, že plánujete dovolenku alebo svadobnú cestu vo Vietname, je potrebné , aby ste pred odchodom získali víza. Ľudia, ktorí sa do Vietnamu pokúsia dostať bez víz, budú poslaní naspäť do domovskej krajiny.

Vízové a ostatné podmienky vstupu a odchodu z Vietnamu sa môžu pravidelne meniť, preto je vhodné pre získanie aktuálnych informácií kontaktovať vietnamskú ambasádu alebo konzulát. Zvyčajne sú k dispozícii štyri typy víz, tými sú turistické víza, študentské víza, pracovné víza a tranzitné víza. Turistické víza sú platné na obdobie 1 mesiaca, zatiaľ čo pracovné víza sú platné na obdobie 3 mesiacov a tranzitné víza iba na obdobie 5 dní. Študentské víza sa zvyčajne vybavujú po príchode.

Získať víza do Vietnamu je náročná úloha. Tu uvádzame niekoľko krokov, ktoré vám môžu pomôcť pri rýchlo získaní víz do Vietnamu.

  • Existujú dva spôsoby, ako môžete získať vietnamské víza. Prvým spôsobom je požiadať o víza na vietnamskej ambasáde/konzuláte vo vašej krajine. Ak sa vo vašej krajine nenachádza vietnamská ambasáda alebo konzulát, je potrebné vybrať si druhý spôsob, ktorým sú “víza prevzaté po príchode”.
  • Na rozdiel od minulosti už získanie víz nie je únavnou a časovo náročnou úlohou. Vďaka využitiu modernej techniky súčasnosti je spracovanie a získanie cestovných víz veľmi rýchle a jednoduché. Víza prevzaté po príchode alebo vopred vybavené víza sú najlepšou možnosťou pre turistov, ktorí majú málo času, nevedia nájsť vietnamskú ambasádu alebo nechcú svoj pas posielať poštou.
  • Pre spracovanie vašich víz je potrebné, aby ste najskôr vyplnili online prihláškový formulár a potvrdili informácie. Taktiež musíte s použitím bezpečnej platobnej metódy zaplatiť servisný poplatok.
  • V priebehu dvoch dní dostanete schvaľovací list prostredníctvom emailu. Pre nasadnutie na palubu lietadla je potrebné priniesť si vytlačený schvaľovací list a dve fotografie pasovej veľkosti.
  • Po príchode na medzinárodné letisko vo Vietname, je potrebné, aby ste ukázali váš schvaľovací list kontrole na letisku pri vízovej priehradke a tu taktiež musíte zaplatiť poplatok za kolok. Vietnamskí vízoví úradníci vám vaše vietnamské víza opečiatkujú na vašom pase v priebehu 10-15 minút.


Comments are closed.