Vietnam – vstupné víza

Posted by & filed under Vietnam Travel Guide.

Vietnam - vstupné víza

Vietnam – vstupné víza

Iba občania vybraných krajín môžu navštíviť Vietnam bez vstupných víz. Medzi tieto krajiny patrí väčšina krajín, ktoré sú členmi organizácie ASEAN (ich občania pri návšteve do 30 dní víza nepotrebujú) a krajiny Kórea, Japonsko, Rusko a škandinávske krajiny (Nórsko, Švédsko, Dánsko a Fínsko), občania týchto krajín nepotrebujú pas, ak prídu na návštevu, ktorá nepresahuje 15 dní. Obyvatelia všetkých ostatných krajín si musia pred vstupom do Vietnamu víza vybaviť (vietnamské víza vydané pred vycestovaním do Vietnamu vydávajú vietnamské ambasády a konzuláty) alebo vopred schválené vstupné víza do Vietnamu (víza vydané po príchode do Vietnamu na medzinárodnom letisku).

Nižšie nájdete zoznam vízových výnimiek pre Vietnam, ktoré by ste mali poznať:

– Občania týchto krajín nepotrebujú žiadne vstupné víza, ak nezostanú v krajine viac ako 30 dní: Občania Thajska, Filipín, Malajzie, Singapuru, Indonézie, Myanmaru, Kambodže, Bruneju a Laosu.

– Občania týchto krajín nepotrebujú žiadne vstupné víza, ak nezostanú v krajine viac ako 15 dní: Občania Japonska, Južnej Kórei, Švédska, Nórska, Dánska, Fínska a Ruska.

– Občania týchto krajín nepotrebujú víza, ak cestujú na obdobie menej ako 90 dní alebo na niekoľko návštev priebehu 6 mesiacov: Občania Francúzska, ktorý majú platný diplomatický alebo oficiálny pas.

– Občania týchto krajín nepotrebujú žiadne vstupné víza, ak nezostanú v krajine viac ako 60 dní: Občania Čile, ktorí majú platný diplomatický alebo oficiálny pas.

– Občania týchto krajín nepotrebujú žiadne vstupné víza, ak nezostanú v krajine viac ako 60 dní: Majitelia karty APEC Business Travel Card (ABTC) z krajín, ktoré sú členmi medzinárodnej organizácie APEC.

– Nie sú potrebné vietnamské víza pre vstup na ostrov Phu Quoc – Vietnam: Cudzinci a vietnamskí občania, ktorí majú cudzinecký pas a vstupujú do Vietnamu medzinárodnou hraničnou bránou a následne cestujú na ostrov Phu Quoc a zostanú na tomto ostrove po obdobie menej než 30 dní taktiež nepotrebujú víza. Pas musí byť platný najmenej na obdobie 45 dní. Ak budú chcieť návštevníci po príchode na ostrov Phu Quoc cestovať do iných miest alebo zostať na ostrove viac než 30 dní, budú imigračné úrady zodpovedné za vydanie víz priamo na mieste.

– Vietnamskí zámorskí občania nepotrebujú žiadne víza, ak ich návšteva nepresahuje 90 dní a majú certifikát o vízovej výnimke.

Toto sú niektoré vízové výnimky, ktoré by vás mohli zaujímať.

Všeobecné informácie o Vietname

Keďže vietnamské víza teraz vybavíte rýchlo a jednoducho, neexistuje dôvod, prečo Vietnam nenavštíviť a nespoznať tak krásu tejto krajiny a jej priateľských obyvateľov.


Related Posts

Vietnam – Mena

On

Vietnam – Mena Vietnamskou menou je Dong (VND). Cudzie meny je možné zamieňať v banke,… more →

Comments are closed.